Köpvillkor.

Följande villkor gäller alla beställningar som görs av kunden (hädanefter kallad ”du”) hos Cordcon AB (org.nr 559197-7508) hädanefter kallat “Cordcon”, ”oss” eller ”vi”, på Cordcons webbplatser, telefon eller via beställningsformuläret i katalog (gemensamt kallade ”Webbplatsen”).

Priser och betalning

Varje vara anges med pris exklusive moms. Cordcon, org nr 559197-7508, äger alla varor tills dess att produkterna är erlagda med full betalning.


Faktura

För att handla mot faktura måste personnummer eller organisationsnummer anges. Det krävs att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år samt inte har några betalningsanmärkningar. I vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Fakturans betalningsvillkor är 10 dagar. Vid dröjsmål med betalning debiteras lagstadgad påminnelseavgift och dröjsmålsränta med 8% efter förfallodag. Om betalning fortsatt uteblir överlämnas fakturan till inkasso.

Har du några ytterligare frågor kan du maila Cordcon på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för mer information.

Leveranser

Fraktkostnad debiteras. Ej uthämtade paket hos ombud returneras till oss. För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 150 kr.

Om en beställd vara är restnoterad, meddelar vi dig beräknad leveranstid för att godkänna senare leverans eller makulera beställningen. Om leveranstiden skiljer avsevärt mellan olika varor förbehåller vi oss rätten att dela upp din leverans.

Om olyckan är framme måste du notera transportskadan direkt på fraktsedeln samt kontakta oss inom 6 dagar. Övriga anmärkningar på mottagna varor ej gjorda inom 6 dagar godkänns ej.

Returer

Returer sker på egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. När du utnyttjat din ångerrätt ska du sända eller lämna tillbaka varan till oss.

Cordcon AB
Mejerivägen 2
57631 Sävsjö

Garanti

Kontakta oss för garantifrågor. Om varan under garantitiden försämras på ett sätt som omfattas av garantin, betraktas den som felaktig. Du har då rätt att i första hand kräva att varan repareras, men även utbyte kan komma att ske om kostnaden för reparation blir oskäligt hög.

Fel som beror på följande orsaker omfattas inte av garantin:

  • En olyckshändelse efter det att du har fått varan.
  • Vanvård​
  • Onormal användning​
  • Att du inte följt skötsel- och serviceanvisningar​.
Reklamation

När du handlar som företagare, eller använder ett företagsnamn på kvittot, tillämpas köplagen. Enligt denna lag har köparen 2 års reklamationsrätt. För att ett fel skall täckas av reklamationsrätten ska det vara ursprungligt, det vill säga att det har funnits i produkten från början. Vid en reklamation är det du som köpare som ska påvisa och göra det sannolikt att felet har funnits i produkten från början.


Om en skada uppstår, kontakta oss för att få hjälp med returförfarandet. En bedömning görs av reklamationen när varan kommit oss tillhanda.

Utebliven betalning

Om en faktura inte betalas i tid så skickar vi ut en påminnelse till beställaren. Påminnelseavgift 50 kronor samt dröjsmålsränta på 8 % tillkommer från förfallodagen.

Om inte betalning har inkommit inom sju dagar efter det att vi skickade ut påminnelsen kommer ärendet att skickas vidare till Kredit Inkasso. Alla varor förblir Cordcons egendom tills full betalning erlagts och Cordcon förbehåller sig således rätten att, i enlighet med tillämplig lag, häva köpet och återta varan i händelse av utebliven betalning.
 

Skriv och publiceringsfel

Vi reserverar oss för eventuella skrivfel, felaktigt publicerade priser, specifikationer och tekniska data. Vid eventuella otydligheter eller frågor, är ni välkomna att kontakta oss.

Tidigare versioner av dessa villkor arkiveras inte av oss. Vi rekommenderar därför att du själv skriver ut och arkiverar äldre versioner av villkoren.

 

Kontaktuppgifter


Cordcon AB

Mejerivägen 2
576 31 Sävsjö
Tel. 0721-588 810
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.